Friday, January 29, 2010

Sfecla rosie si fiarta

Un mar mare [ si mie nu-mi plac merele ], o patratica de ciocolata, doar jumatate si o piesa de Coldplay, si ziarul adevarul de seara pe care nu l-am citit.

...Domnisoara cu bucle incretite ridica din spranceana in timp ce, cu pasiune, gusta din randurile din scrisoarea abia sosita. Era de la Londra. Iubitul ei, Leopold, ii scrisese dupa multa vreme trecuta. Randurile erau de opt pagini si ceva si parca voiau sa nu se mai termine. Erau scrise cu atata daruire si dor.
Dupa doua pagini, isi aseza mana prin par si porni pe ganduri. Primise si cateva vesti; nu stia daca era in stare sa astepte.
Leopold se hotarase sa se inroleze in armata si sa mearga in razboi. Era cavaler si simpatizant al regelui. Si, desi, nu ii era atat de usor sa renunte pentru o vreme la confort si la faptul ca ii va lipsi parfumul ei pentru nu se stie cata vreme, trebuia sa plece.
Era frumos. Si curajos, inalt, manierat si rafinat, ca nimeni altul.
Parea tragic pentru domnisoara cu ochii migdalati, ca o frectie trista intr-un paradis ratacit. Iar plansul, intotdeauna face ca durerea sa fie mai putin profunda; ea trebuia sa accepte.
Aproape de lacrimi albastre ceru valetului sa-i aduca o portie de sfecla rosie fiarta si vreo doua-trei grefe.
Era ora cinei, si era pe inserate. Ploua din cer cu sare si piper...

Coldplay- Violet Hill (click)

6 comments:

  1. imi place mult aceasta postare. ma intrebam daca imi permiti sa folosesc parti din ea pentru romanul meu? intentionez sa-l scriu intr-o zi, deocamdata e in curs de.

    ReplyDelete
  2. Buna Ioana,

    1. sa-mi spui de ce iti place aceasta postare.
    2. si eu scriu o carte, si ce scriu aici este si in carte.
    nu stiu ce sa zic, poti folosi dar sa specifici sursa. :)
    nu stiu ce sa zic.

    ReplyDelete
  3. buna, la mine e vorba nu atat despre actiune, cat despre personaje..imi doresc sa pun accentul pe caracterizarea lor. Mi-a placut tenta de arta medievala..cum ai surprins viata, un episod bine conturat. felicitarile mele si iti doresc multa bafta! (stiu ca cere multa munca sa scrii un roman...eu inca n-am rabdarea si curajul pentru asa ceva, in orice caz...incerc sa dezvolt o relatie dintre regina neagra si nebunul alb de pe tabla de sah ) te salut si ai toata admiratia mea!

    ReplyDelete
  4. hei. multumesc mult pentru aprecieri.
    Si nu e deloc greu sa incerci sa visezi si sa treci toate gandurile pe o foaie de hartie, toate gandurile, pentru ca mai apoi sa vezi ca ai creionat ceva fain si ai pus viata in ceea ce ai scris. Asa ca te incurajez sa scrii. Eu stiu ca tu poti reda un episod medieval mai bine decat mine. Salutarile mele reginei de pe tabla ta de sah. :)
    Astept sa-mi scrii cand dai sah mat! ;)
    Multumesc.

    ReplyDelete
  5. am vazut ca asculti John Mayer si Alicia Keys..sunt 2 dintre artistii pe care ii apreciez cel mai mult :)
    uite, o melodie ce ma face sa ma simt 'in ton' cu iarna :D sper sa iti placa
    http://www.youtube.com/watch?v=tPc8vPJPWiQ

    ReplyDelete
  6. ascult cateodata. Alicia Keys mai rar. Colega mea de camera asculta foarte mult.
    multumesc pentru melodie, pare cam trista.
    abia astept primavara.

    O duminica faina, iti doresc.

    ReplyDelete