Monday, January 18, 2010

Necunoscutul

Alicia Keys- SuperWoman (click)

In Orasul Ploii era spre inserate cand tacerea fusese intrerupta de primii stropi de ploaie, grei.
Strazile erau udate si incet-incet se intuneca si era greu. Mirosea a praf spalat in lacrimile pure ale cerului.
Nu mai trecea nici un tramvai la ora asta, si era abia 8 p.m. Totul era inchis si poate ca si oamenii se ascundeau undeva la caldura in case.
Ploaia rasuna in tot cartierul izbindu-se de cabina telefonica cea rosie, care mai aducea putina culoare strazii de la Mila 23.
Niciun semn ca mai avea sa fie vreo masina la ora asta care sa mearga spre Autostrada Soarelui, desi ea astepta de mult in ploaie. Nici umbrela nu avea.
Trench-ul era inundat de mult; apa ii ajunsese pana la piele. Tremura de frig, de foame, si de nesperanta ca va ajunge inapoi la ai ei. Parul ei negru si ochii inganau a plans.
Si era tacere.
Purta mereu dupa ea o servieta mica din piele maro, in care erau imprastiate cateva cosmetice si o agenda. Ii spunea "Agenda 21".
Oare de ce? Era un suflet cam singuratic, dar puternic. In fiecare zi avea o lista cu 21 de lucruri ciudate si rare pe care trebuia sa le faca.
Oare care era urmatorul lucru ce-l avea de facut? Prima data nu-si dorea decat sa primeasca o cana de ceai de sunatoare si un loc cald cu un somn bun.
Din senin, in departare se apropia un strain imbracat in negru cu o umbrela mare.
Fata ii era ascunsa de umbrela.
Se apropie din ce in ce mai mult si dintr-o data... "Hei! Ce mai faci? Stai de mult aici?"
"Da. De cand te astept..."

No comments:

Post a Comment