Friday, April 23, 2010

Saculetul de orez

Intamplarea ciudata de astazi mi-a readus in minte amintiri din plimbarile in parcul cu biciclete verzi si castani cu veverite. Te-ai gandit vreodata ca o sa revezi persoane cu care ai vorbit o singura data-n viata? Uite ca eu nu m-am gandit si astazi s-a intamplat intocmai.
In toamna fusesem la un concert in Bucuresti. Calatorind cu trenul intalnesti o gramada de oameni, cu unii se prea poate si sa schimbi cateva povesti.
In calatoria mea de atunci am intalnit doua fete: una dintre ele studenta la Cluj ca si mine, iar cealalta pasionata de papusi de portelan.
Nu m-am gandit niciodata ca o sa le mai intalnesc. Le-am povestit atunci despre muzica crestina, stilul gospel si erau foarte uimite, nu mai ascultasera niciodata.
Astazi, stand in camera mea la birou, linistita ascultam ceva muzica, usa era larg deschisa. Aud zgomot pe hol. Era colega mea cu 3 fete cucuiete. Au studiu biblic in seara asta, si spre surprinderea si bucuria mea o revad pe Alexandra, fata cu parul lung si blond din tren. Mi-am amintit-o. Dar nu imi venea sa cred ca o revad si tocmai la mine in casa. :)
Dumnezeu are un plan cu viata noastra, si faptul ca o intalnesc din nou pe Alexandra nu e un lucru putin. Ma voi ruga acum pentru schimbari.
Si inca un lucru ciudat e ca astazi port aceeasi pantaloni mov din calatoria mea de atunci.
Cum de s-au intamplat toate astea? Nu stiu.
Viata e interesanta.. si orezul chinezesc la saculet la fel.
Amintirile noastre se strang undeva la fel cum fiecare boaba de orez il umple.
Si toate au miros de chihlimbar si zambet de rozmarin.

Monday, April 19, 2010

Naveta Spatiala

17.04 2010
Peretii umezi ai tunelului sunt lungi de cativa metrii. Te izbea putin un fior de aer rece dar placut. Miros de sare peste tot.
Lumini si forme mai interesante si mai iesite din comun.
Lupte cu pirati si concursuri intre vizitatori.
Am iesit cu cativa prieteni la Salina la Turda. Au renovat-o foarte frumos. Cei care doriti sunteti bineveniti! :D
agrafa zambeste....

Saturday, April 17, 2010

Wednesday, April 14, 2010

Who is Yahweh?



Cand deschizi ochii in fiecare dimineata la ce te gandesti prima data?
Vezi lumina si simti caldura sangelui tau care inca-ti mai curge prin vene. Ai viata.
Transformarea continua, pentru ca avem nevoie de El.

"With all my heart I praise the Lord
And with all that I am, I praise His Holy Name
With all of my heart I praise the Lord.
I will never forget how kind He has been.
The Lord forgives us our sins, and heals us when we are sick, and protects us from death.
His kindness and love are a crown on our heads,
and each day that we live, He provides for our needs,
and gives us strenght of a young eagle.
For all who are ill treated, the Lord brings justice.
He taught His law to Moses and showed all of Israel what He could do.
For the Lord is merciful, He is kind. He is patient, and His love never fails.
The Lord won't always be angry and point out on our sins, and He doesn't punish us as our sins deserve.
For how great is God's love for all who worship Him?

Greater than the distance between heaven and earth.
How far has the Lord taken our sins from us?
Further than the distance from the east to the west. "
-Psalm 103.

In cer soarele canta.

Tuesday, April 13, 2010

Peniel 2010

Transformari

Peniel 9-10 aprilie, Targu Mures
Din toate colturile tarii si poate si de pe alte meleaguri, peste 2000 de tineri s-au adunat zilele astea din nou la Conferinta Nationala Peniel nu numai pentru a se bucura de partasie unii cu altii dar mai ales pentru a vedea din nou Fata lui Dumnezeu in lauda si inchinare.
Cei care au fost s-au convins de faptul ca avem un Dumnezeu maret care nu numai ca ne iubeste ci ne vrea transformati radical.
Fiecare a experimentat atingerea Lui si toti am auzit dorinta inimii Lui de a fi sare si lumina in lume, de a trai o viata in puritate.
Prin mesajul pastorului Cristian Barbosu am redescoperit ca esenta este relatia profunda cu Tatal prin credinta si pocainta care ne transforma in crestini autentici. Prin puterea Duhului Sfant pamantul inimilor noastre este modelat de mana Lui.
Prima sesiune s-a incheiat cu rugaciune nu inainte ca Florin, fost luptator de K1, sa isi spuna marturia.
Orele 17:00 au inceput cu un program de inchinare in stil african care nu numai ca a dezmortit fiecare tanar din sala dar am putut vedea cata bucurie aduce lauda pentru Dumnezeu in inimile noastre.
Pastorul Cristian Barbosu vorbeste din nou si indeamna pe fiecare sa ia o hotarare. Locul din faţa scenei se umple de tineri care vor să îşi schimbe viaţa, vor să înceapă un nou drum cu Dumnezeu.
Dumnezeu ne vrea o generatie transformata.
A doua zi am pornit in lauda si inchinare alaturi de grupul Domini si Peniel Band. Mesajul sustinut de Lucian Oniga, fondatorul organizatiei Peniel, ne-a indeamnat sa traim o viata in puritate si ascultare de Dumnezeu.
Ultima seara din conferinta a inceput cu o rugaciune de binecuvantare si un moment de reculegere in memoria tragediei din Polonia.
Speranta si Prietenii au sustinut un concert apoi a inceput ultimul mesaj pentru conferinta Peniel de la Targu Mures sustinut de pastorul Ioan Muresan.
Dumnezeu atinge inimi. Tineri care vor sa fie schimbati, care au nevoie de rugaciune si atingerea lui Dumnezeu ies in fata. Unii primesc umplerea cu Duhul Sfant si iertarea pacatelor.
Cu focul pasiunii de a-L sluji pe Dumnezeu, fiecare a plecat incurajat de la aceasta conferinta, poate cu noi hotarari pentru viata.
Cert este ca lectia pe care am invatat-o de la Dumnezeu sa o aplicam in vietile noastre in fiecare coltisor de tara de unde am venit si unde vom merge..
"Daniel 12:3 Cei înţelepţi vor străluci ca strălucirea cerului, şi cei ce vor învăţa pe mulţi să umble în neprihănire vor străluci ca stelele, în veac şi în veci de veci."
Dumnezeu sa ne binecuvinteze!

Pentru Stiri Crestine, Georgiana Enea

Monday, April 5, 2010

La Via Dolorosa

Astazi mi-am pus inima si lacrimile in palmele Lui.